facebook tracking

Great work, and a great place to work

Vad är din roll på ELITS?
Jag jobbar som konsult. Min specialitet är produktportföljen med applikationer från Citrix samt virtualiseringsplattformen VMWare. Jag har även stor erfarenhet av att administrera servrar med Windows och/eller Linux som operativsystem. Under de snart 20 år jag jobbat som systemtekniker och arkitekt av olika lösningar har jag stött på det mesta. Senaste åren har jag arbetat i många spännande projekt, främst mot enterprisekunder som en resurs i längre uppdrag. 

Berätta om en utmaning eller ett projekt som du är stolt över att ha bidragit till
Ett av projekten hos mitt nuvarande kundföretag handlade om att sätta upp en sista 'hub' - en fjärde datahall i ett annat land. Jag fick i uppdrag att konfigurera alla Citrix-relaterade delar. Allt skulle vara identiskt med de tre andra 'hubbarna' så tjänster och system enkelt kunde prata med varandra. Alla anställda ska ha samma miljö att komma till.

Berätta om andra spännande projekt som du är stolt över.
Genom åren har det blivit en del projekt jag är extra stolt över. Tror det var 2012 som jag fick uppdrag hos en stor svensk kund i Uppsala. Kunden hade startat ett projekt att centalisera alla medarbetare till en miljö. De skulle ansluta via interna- och externa nätverk till virtuellt skrivbord på ett stort antal servrar. Jag var där i sex månader, på den tiden försökte jag rädda miljön. Helt enkelt lappa och laga miljön och se till så den inte stannade. Mitt uppdrag slutade med att vi fick uppdraget att bygga en helt ny miljö, göra om designen så miljön skulle klara av över 25000 samtidiga användare. 

Det finns många spännande uppdrag att berätta om. Exempelvis arbeten med att slå ihop exempelvis två citrixmiljöer till en gemensam. Eller att återanvända infrastruktur och hårdvara för att skapa något optimalt gemensamt. Eller att bara gå igenom redan befintlig citrixmiljö, hitta flaskhalsar och buggar. 

Varför valde du att börja på ELITS?
ELITS har väldigt goda referenser i Linköping, alla säger att det är en bra arbetsgivare och ett bra konsultbolag, vilket jag faktiskt tycker stämmer väldigt bra. 

"De ser verkligen konsulterna och att det är viktigt att vi verkligen mår bra, det är som en extrafamilj för alla ställer alltid upp"

Vad är det bästa med ELITS enligt din mening?
ELITS arbetar ständigt på att göra det lite bättre för oss konsulter, den där gemenskapskänslan finns. Man kan känna att man är en del av ELITS även fast man är ute hos kund hela tiden. Att introducera Workplace som gjordes för ett år sen var ett lyft. En plats att mötas på virtuellt. Jag trodde aldrig att det skulle vara så perfekt för konsultbolag. Det är verkligen perfekt att kunna 'prata' med alla ELITSianer som sitter ute hos andra kunder eller jobbar i andra projekt hos min kund.

Vad inspirerar dig i din arbetsroll?
När jag med mina års erfarenhet ser att det finns saker att förbättra hos kund, då blir man exalterad, att veta att man med sin kunskap kan bidra med något positivt. Även att få gå in i projekt och veta att det här kommer bli en resa, men att målet vi ska nå kommer ge nytta för kunden.

Varför ska man söka jobb på ELITS och vad är ditt bästa tips till en framtida kollega?
För de ger dig som konsult ett bra avtal, bra förmåner och framför allt, spännande uppdrag hos olika typer av kunder.

Vad är det hetaste inom ditt teknikområde just nu?
När det gäller ett företags nuvarande miljö eller om man är i processen att sätta upp en ny så behöver man bestämma vart miljön ska finnas. Helt i molnet som tjänst eller en blandning av moln och on-prem. Har du en befintlig miljö och vill migrera till molnet för att ta del av det senaste, vilken är den bästa vägen att gå. 

Även Infrastructure as a code (IaC) är på ropet mer idag än tidigare. Vilket språk ska du använda, på vilket sätt vill du bygga in infrastruktur när du kan scripta upp alla delar? 

Var söker du inspiration?
För min del som trixat med IT kring Citrix-produkter I snart arton år läser och lyssnar jag gärna på nyheter och presentationer av Citrix Technical Professionals, eller varför inte från olika Lead Architects från Citrix. 

Vad gör du på din fritid?
På min fritid försöker jag göra något annat än IT-relaterat. Jag tränar exempelvis till “En Svensk klassiker”. Det gör jag i och för sig varje år, haha! Jag gillar att vara ute i skog och mark, gärna med motorsåg och traktor - skogsarbete är avkopplande. Annars lagar jag gärna mat, är nog en gourmet, som gillar kvalité före kvantitet. 

Vad är din dolda talang/superkraft? 
Om jag var med i Mästarnas Mästare skulle jag aldrig åka ut, jag har blixtsnabb reaktionsförmågadom där stavarna fångar jag lätt. 

Tack för en trevlig pratstund och lycka till i Mästarnas Mästare 2020!
Tack!

Already working at ELITS ?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@elits.com
  • Atilla Otaner
  • Björn Wickell
  • Börje Berg
  • Dan Wangberg
  • Erik Björndell
  • Erik Nygren
  • Fredrik Olausson
  • Fredrik Pihl
  • Fredrik Wikberg
  • Johan Lorant
Teamtailor

Career site by Teamtailor