facebook tracking

Vad är din roll på ELITS?
Jag jobbar som konsult med uppdrag hos två olika kunder. Hos den ena kunden som ”Service Architect” för en global lagringstjänst, där jag driver arbete inom alignment och automation av kundens interface mot tjänsten. Hos det andra kundföretaget som en blandning av ”IT Solution Architect” och ”Business Analyst” där jag jobbar med att försöka vara en länk mellan verksamhet och IT för att öka verksamhetsnyttan hos IT-tjänsterna.

Berätta om en utmaning/projekt som du är stolt över att ha bidragit till/deltagit i på ELITS?

I många av mina uppdrag har det varit tydligt att det är ett stort avstånd mellan verksamheten och IT. Detta har många gånger lett till att de tjänster IT levererar inte är de som verksamheten vill ha, och verksamheten har svårt att formalisera sina krav på IT för att få det de behöver. Där har jag jobbat mycket med att ”byta sida” för att sätta mig in i den andres perspektiv, för att bättre kunna förstå hur man ska kunna komma närmare varandra.

Jag har också jobbat med stora utmaningar som från början verkade nästan omöjliga men som vi till slut lyckades ro iland. Till exempel hjälpte vi en kund att lyfta tillbaka en hel lagringsleverans från en outsourcing-partner till att göra det internt igen. Det innebar dataflyttar av flera hundra PetaBytes, designa nya lagrings-lösningar och bygga flera nya datacenter på nya platser i världen.

 Varför valde du att börja på ELITS?

Jag tog steget från att jobba på ett stort amerikanskt IT-bolag som inte hade de etiska värderingarna om hur jag tycker en kund-leverantörs-relation bör fungera. De grundläggande värderingarna hos ELITS passar mig mycket bättre.

Vad är det bästa med ELITS i din mening?

Fokuset på medarbetarna och att det finns en trygg och familjär stämning på alla nivåer i företaget.

När kom du på att du ville jobba inom IT? 
IT har alltid varit ett intresse, och när min förra ”branch” drog ner, så tog jag chansen att börja arbeta med min hobby.

Vad inspirerar dig i din arbetsroll?
Nyfikenheten och möjligheten att lära sig nya saker.

Vad är det hetaste inom ditt teknikområde just nu?
Automation och att forma om traditionella IT-leveranser till att vara mer verksamhetsstyrd.

Var söker du inspiration?
Personligen har jag nog aldrig behövt ”söka” inspiration någonstans. Den bara finns där hela tiden, och man ska bara få tid att ge sig på alla projekt man vill göra

Vad gör du på din fritid?
Familjen är en stor del såklart. Men i det man brukar kalla egentid är det ofta något som rör datorer eller teknik. Flygsimulatorer, elektronikprojekt som autonoma robotar mm. Som sagt, jag jobbar ju med min hobby.

Vad är din dolda talang/superkraft?

Kanske min omättliga nyfikenhet och viljan att lära mig det jag inte kan.

Varför ska man söka jobb hos ELITS?

Om man vill vara del av ett team där man kan vara stolt för vad man gör och åstadkommer för att hjälpa sina kunder.

Vad är ditt bästa tips till en framtida kollega?

Det är aldrig försent för att lära sig något nytt. Lägg energi på att förstå vad verksamheten gör, varför de gör det och hur de gör det. Då får man en bättre grund för att kunna ge dem det de behöver.

Already working at ELITS ?

Let’s recruit together and find your next colleague.

Teamtailor

Career site by Teamtailor