facebook tracking

Berätta kort om din bakgrund

Innan jag började på ELITS jobbade jag med Unix/storage, storage/backup, jag har också arbetat mycket med att utveckla interna publika moln samtidigt som jag hade en Service Delivery Manager-roll men jag har också innehaft rollen som arkitekt/projektledare.

Vad lockade dig till att börja arbeta på ELITS?
Det som lockade mig till ELITS är den otroliga passion för medarbetare och kunder som finns. Alla skall ha det bra och vi gör affärer som både kund och ELITS mår bra av.

Hur ser en vardag ut i din roll?
En vardag just nu i Göteborg är väldigt föränderlig. Sedan jul har jag ett uppdrag på 50 % som projektledare på DB Schenker och övrig tid går åt till att träffa kandidater och träffa kunder.
Jag kommunicerar dagligen med våra andra stödpersoner och vi hjälps åt för att föra ELITS framåt. Ledningsarbetet och arbete med olika sakfrågor, t.ex hur vi organiserar oss när vi växer, har varit en stor del av arbetet nu. 

Som ledare på ELITS är det viktigt att se hela människan, inte bara yrkespersonen. Hur gör du det?
Jag tror att tricket är att inse att alla är olika, man får använda olika trick för att nå olika individer. En av nycklarna är att alltid vara förberedd och veta vad målet är med mötet.

Vad skulle du säga är dina tre främsta ledaregenskaper?
Klarsynthet – Jag ser snabbt lösningar. Jag hade en coach för några år sedan som sa, ”Erik du är inte snabbtänkt, du kan snabbt dra slutsatser av helheten”.
Orädd – Genom att ha gett mig in i okända situationer, som jag egentligen känt mig obekväm i, har jag tränat upp förmågan att vara orädd.
Stort rättvisepathos – Detta kan vara både bra och dåligt men jag blir väldigt känslomässigt engagerad när någon behandlas orättvist.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Det roligaste är att ingen dag är den andra lik, det händer så mycket olika saker som gör att dagarna är väldigt olika.
Även om mycket händer så finns mina kollegor väldigt nära, det är väldigt roligt att på så kort tid få så mycket goa känslor för de man jobbar med.

Varför ska man jobba på ELITS?
För att Elits har väldigt fina värderingar både för medarbetare och kunder. Något som även efterlevs och inte bara skrivs i mål och på hemsidan.
Ett stort hjärta finns i kulturen.

Hur hjälper du ELITSianer i ditt team att utvecklas?
Genom att försöka hjälpa till, dvs agera möjliggörare.

Var söker du inspiration, exempelvis för att utveckla ditt eget ledarskap?
På flera håll, dels genom att försöka hålla kontakt med vänner/kollegor som har liknande uppgifter. Sen får jag säga att det blir det en hel del litteratur och youtube om ledarskap.

Vad gör du på din fritid?
Jag har två stora fritidsintressen som skapar förgreningar. Jag är en aktiv jägare och lägger mycket fritid i skogen, jag delar detta intresse med min fru och då med fokus på hundar. Vi har idag tre hundar, två jaktlabbar och en beagle som vi tillsammans tränar och jagar med. 
Mitt jaktintresse har även lett mig in på sportskytte och under säsong är jag skjutledare i en lokal jaktskytteklubb. Även mina barn delar intresset för naturen så det blir mycket hajking, fiske etc. 

Mitt andra stora intresse är träning, då framförallt cykling/löpning och simning. De två första är jag hyfsat bra på men simningen är mer överlevnad än god teknik! Hundarna är alltid med på mina löprundor. Jag springer med dem i sele och får på så sätt lite draghjälp ibland. Jag brukar alltid springa Göteborgsvarvet så det är det vår-träningen kommer läggas upp för. 

Vad är din dolda talang/superkraft?
Oj, jag vet inte riktigt, kan det vara att jag alltid måste ha något att göra - att sitta i soffan är inte min grej!

erik.bjorndell@elits.com

+46 73 684 04 06

Already working at ELITS ?

Let’s recruit together and find your next colleague.

Teamtailor

Career site by Teamtailor