facebook tracking


Vilken är din roll på ELITS?
Jag arbetar som IT-konsult åt ELITS kunder. Det kan vara kortare insatser eller långa uppdrag för att underhålla system och infrastruktur. Jag brukar kalla mig själv "IT versatilist" som på Wikipedia definieras så här; "An IT versatilist is someone who can be a specialist for a particular discipline, while at the same time able to change to another role with the same ease". Jag försöker förstå verksamhetens behov och hur det kan lösas rent tekniskt. Jag arbetar mest med operativsystemen Linux och Unix, men även lite nätverk och storage. Jag har även ägnat mig åt Kubernetes och Rancher i OpenStack-miljö.

Berätta om ett projekt som du är stolt över att ha bidragit till på ELITS?
Jag var en av de första som introducerade Rancher Labs produkt "Rancher" till vår interna OpenStack plattform. Sedan vi ingått partnerskap med Rancher Labs har många kollegor, inklusive jag själv, certifierat sig inom detta. Vi har även genomfört workshops och kunde då sätta upp kluster med hjälp av Rancher i  vår interna OpenStack miljö. Jag är glad över att ha bidragit till något som kan användas av både kollegor men också för att genomföra kund demos och workshops.

Varför valde du att börja på ELITS?
Vid en första anblick såg jag att ELITS kunde erbjuda intressanta uppdrag hos många stora kunder. Men under intervjuprocessen, när jag fick träffa flera ELITSare, förstod jag att ELITS kan erbjuda så mycket mer. Det är själva kulturen, där du känner dig som en i familjen och delar gemensamma grundvärderingar, där alla bidrar till teknikutveckling och att leverera de bästa lösningarna till kunderna.

Vad är det bästa med ELITS i din mening? 
Det är väldigt sällan jag har sett så många engagerade och motiverade människor på ett och samma företag som här. Kollegorna och människorna här är fantastiska! Jag har aldrig känt mig ensam på ELITS och det är lätt att prata med vem som helst inom företaget. Alla vill hjälpa till och har ett professionellt och generöst sätt. Det smittar av sig, så även jag blir bättre. Jag tycker att den största tillgången vi har är att vi delar kunskaper och erfarenheter med varandra och det gynnar ju även kunderna i slutändan.

När kom du på att du ville jobba inom IT?
Redan i tonåren då jag fick min första dator intresserade jag mig för hårdvara, operativsystem, att konfigurera nätverk, koda, skripta och bygga hemsidor. Ett tag hade jag även mitt egna lilla web-hosting företag.

Vad inspirerar dig i din yrkesroll?

Att få möjlighet att arbeta med ny teknologi. Att se och lära mig om hur olika kunder tillämpar nya eller kända teknologier. Även om teknologierna är likvärdiga, så finns det olika sätt att implementera lösningen för att uppnå nyttan eller lösa ett behov för varje enskild kund - och jag inspireras av att få nya perspektiv.

Vad är det hetaste inom ditt teknikområde just nu?

Containerteknologi såsom Kubernetes. Jag tycker att det är roligt att ELITS redan har kunskapen och förmågan om hur man kan anpassa legacy applikationer till containerbaserade miljöer.

Var söker du inspiration?

Jag lär mig genom att titta på och läsa om ny teknologi, och att sedan få testa dessa nyvunna kunskaper antingen i verklig miljö eller i en "sandbox" hemma. Mina kollegor inspirerar mig! Många erbjuder sin hjälp, utan att jag ens hinner be om den.

Vad gör du på din fritid?

Jag är av naturen utforskare. Jag gillar att upptäcka nya omgivningar; i närheten, i andra städer eller att uppleva ett nytt land och nya kulturer. 

Vilken är din dolda talang/superkraft?

Jag är rak och ärlig, både privat och yrkesmässigt, och jag försöker alltid anpassa mitt budskap till mottagaren. 

Varför ska man söka jobb på ELITS och vad är ditt bästa tips till en framtida kollega?

Förutom det jag redan sagt så är mitt bästa tips att alltid vara dig själv. På ELITS kan du vara dig själv, precis som i en familj, och om något bekymrar dig kan du alltid ta upp detta. ELITS bryr sig på riktig om dig så var bara dig själv!

Already working at ELITS ?

Let’s recruit together and find your next colleague.

Teamtailor

Career site by Teamtailor